Притокът на предимно млади мъже мигранти е довел до увеличаване на престъпленията, съпроводени от насилие, сочи изследване, направено по поръчка на германското правителство и цитирано от Асошиейтед прес.

В проучването, чийто автор е криминологът Кристиан Пфайфер, са използвани данни от северната германска провинция Долна Саксония. Целта му е била да направи оценка на последиците от бежанския приток върху престъпността през последните години.

Според изследването, което бе публикувано днес, престъпленията с насилие в Долна Саксония са нараснали с 10,4% за две години – нещо, което се обяснява почти изцяло с наплива на бежанци.

Отбелязва се, че пътуващите сами млади бежанци, които са предимно мъже, е по-вероятно да извършат престъпление, ако сметнат бъдещето си за безнадеждно, както и че повечето от тях са от мюсюлмански страни, „характеризиращи се с мъжка доминация”.

Изследването потвърждава необходимостта от по-големи усилия за интеграцията в Германия, коментира говорителка на министерството на семейството, възрастните хора, жените и младежта.