Германските социалдемократи се съгласиха за преговори с консерваторите на Ангела Меркел
Те управляват в коалиция с Меркел от 2013 г.
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    4
ангела меркел, меркел, избори
Снимка: Reuters

Ръководството на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) е единодушно съгласно да започне преговори с консерваторите на канцлера Ангела Меркел за съставяне на ново правителство, като всички опции се поставят на масата, заяви днес висш представител на партията, цитиран от Ройтерс.

Социалдемократите в Германия още не са решили дали ще преговарят с МеркелМартин Шулц не изключва нито един от вариантите за ново правителство

Лидерите на ГСДП са изброили политическите си искания в документ, до който Ройтерс е получил достъп. Исканията включват хармонизация на корпоративния данък на европейско равнище, по-големи данъци за хората с по-високи доходи, увеличаване на инвестициите в образование, високоскоростен интернет, пътища и социални жилища.

Германия е разделена за нов мандат на Меркел при предсрочни избориКанцлерът е готова да преговаря със социалдемократите

Членовете на партията ще обсъдят предложенията на ръководството на партийния конгрес в Берлин от 7 до 9 декември.

Социалдемократите, които управляват в коалиция с Меркел от 2013 г., регистрираха най-слабите си резултати на парламентарните избори през септември и нямат особено желание да участват в друга "голяма коалиция", опасявайки се, че ще стигнат отново до задънена улица с консерваторите.

Използвани са материали на БТА
  • 0
    4
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре