Засилени мерки за сигурност все още са в сила в Бремен заради информация за възможен атентат. Това се наложи, след като преди два дни полицията е получила конкретен сигнал, че представители на многобройната салафитска общност там се въоръжават и вероятно подготвят нападение.

"Знаем, че много представители на тази група са ходили в Сирия, където са участвали в сражения. Трябва да приемем факта, че тези хора се връщат. Това е голяма заплаха за Федерална Република Германия, затова ние продължаваме да държим тази група под внимателно наблюдение.", посочи сенатор Улрих Мойрер.

Полицията в Бремен съобщи, че са арестувани двама души, които обаче по-късно са били освободени поради липса на основания за повдигане на обвинения срещу тях. Оръжия не са били открити.

За първи път в центъра на града патрулират полицаи, въоръжени с картечници. Мерките за сигурност са особено затегнати около сградите, които са възможен обект на атентати.

Сред тях е синагогата, както и стадионът на Вердер, където снощи се игра среща от германското първенство. Въпреки опасността, хората не се отказаха да гледат мача срещу Волфсбург на живо.

Заплахата от терористично нападение в Германия остава висока, предупредиха от полицията.