Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп писа в „Туитър” на грешната Иванка. Той цитира туит на друг потребител, който описва дъщеря му като „жена с истински характер и класа”.

Лорънс Гудщайн, живеещ е Масачузетц, погрешно е споменал @Ivanka вместо @IvankaTrump. Грешката е незначителна за 160-те последователи на Гудщайн, но определено се забелязва когато недоразумението стане от акаунта на Тръмп с над 20 млн. последователи.

Така съобщението получава Иванка Маджич от Брайтън, Южна Англия.  Реакцията й не закъснява. Тя отговори на Тръмп с пожеланието да се грижи повече за акаунта си в социалната мрежа и му обърна внимание да научи повече за промените в климата и глобалното затопляне. Маджич публикува и данни, показващи, че над 90 на сто от учените по света признават човешкия фактор в климатичните изменения.

Избраният президент на САЩ не е изтрил туита си и не е коментирал публично гафа. Гудщайн обаче е блокирал профила си за външни и неодобрени потребители.

Междувременно в профила си Иванка Тръмп споделя, че се готви за среща.

Когато официално Тръмп встъпи в длъжност ще има възможността да поеме туитър профила на президента на САЩ @POTUS, който има 13,5 млн. последователи. За момента той не е дал информация смята ли да го направи.