В Турция при извънредни мерки за сигурност започва двудневна среща на върха на 20-те най-големи икономики в света. Г-20 обикновено се фокусира върху икономически въпроси, но след терористичните нападения в Париж в петък вечерта турският президент Ердоган призова световните лидери да дадат приоритет на борбата с тероризма.

В срещата ще участват президентите на САЩ и Русия, канцлерът на Германия Ангела Меркел, британският премиер Дейвид Камерън. Френският президент Франсоа Оланд отмени участието си в срещата заради атентатите в Париж. Страната ще бъде представена от министрите на външните работи и на финансите.

Близо 14 000 полицаи и жандармеристи ще охраняват срещата. 30-те хотела, в които са настанени делегатите, и периметър от около пет квадратни километра в курорта Белек на практика са изолирани от външния свят. Стъклата на прозорците на хотелите са подменени с бронирани стъкла. Над зоната постоянно ще лети най-модерен самолет-радар, а изтребители Ф-16 ще бъдат в готовност за излитане. По море ще патрулират катери на бреговата охрана, на рейд са няколко кораба на турските военноморски сили, както и американският есминец "Доналд Кук".

Според местни медии в Анталия се очаква да пристигнат до 30 000 противници на Г-20, в това число от чужбина. Властите обявиха, че те няма да бъдат допуснати на територията на форума, но ще могат да демонстрират мирно извън загражденията.