Френският футболист Ласана Диара е на терена, когато атентатите удрят родината му и отнемат живота на братовчедка му Аста Диаките. Тя е една от жертвите на стрелбите по улиците на Париж. Във фейсбук страницата си полузащитникът я нарича голяма сестра, която винаги го е направлявала и подкрепяла.

Футболистите и екипите на двата отбора разбират за вълната от терор по улиците на Париж едва след последния съдийски сигнал. Световните шампиони от Германия заедно с френските национали остават в съблекалнята на стадиона през цялата нощ.

Треньорите на двата отбора са били уведомени за серията от атентати на почивката между двете полувремена, но предпочели да не казват на играчите, съобщава вестник Ню Йорк таймс. Пред подобна дилема и бил и дикторът на Стад дьо Франс.

„Когато чух първия взрив, първата ми мисъл не беше, че е бомбичка, каквито има често на футболни мачове. Помислих, че може би е газова експлозия, защото се чу нов тътен малко след това. Признавам си, че не знаех първоначално дали да съобщавам. В края на мача казах за инцидентите без да давам много подробности, опитвайки се да не създавам паника сред зрителите”, разказа Макс Кампо.

Междувременно стана ясно, че охранител на стадиона е забелязал експлозивите по тялото на един от атентаторите самоубийци. Стюарда спира терориста на един от входовете. Секунди по-късно в опита си да избяга, терористът се самовзривява.

Въпреки терора, който заля страната, Франция потвърди, че ще изиграе приятелската среща с Англия на "Уембли" във вторник. В знак на съпричасност с трагедията във Франция, британските фенове се организират да изпеят Марсилезата, когато гостуващите футболисти излязат на терена.