Фрауке Петри: Мюсюлманите трябва да разделят личните си вярвания от политиката
Бившата лидерка на "Алтернатива за Германия" ще прави нова произраелска парламентарна група
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 7
    0
Фрауке Петри
Снимка: Reuters

Мюсюлманите могат да направят от Германия свой дом, ако осъзнаят, че религиозните им вярвания и политическите им цели трябва да са две отделни неща, заяви бившата съпредседателка на деснопопулистката партия "Алтернатива за Германия" Фрауке Петри в интервю за днешния брой на в. "Велт ам зонтаг".

"Стига да приемат напълно, че религиозните им убеждения са нещо лично и че от тях не трябва да следват политически искания, могат да направят от Германия свой дом, както сториха вече много други мигранти", каза Петри.

Тя предупреди, че "политическият ислям, от друга страна, е културно несъвместим с нашето общество".

Драматични промени в ръководството на крайнодясната "Алтернатива за Германия"Лидерът на партията Фрауке Петри изненадващо я напусна

Петри напусна партията заедно със своя съпруг Маркус Прецел и още няколко техни сподвижници броени часове след историческия успех на формацията на федералните парламентарни избори на 24 септември. АзГ влезе за първи път в Бундестага с резултат от 12,6 процента, което й осигури 90 депутати в долната камара на германския парламент. 

Тя каза още, че ще опита да формира нова парламентарна група, която няма да е отворена за радикални поддръжници АзГ и ще е произраелска.

  • 7
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре