Франция започва разследване за заразените със салмонела детски млека
Разследването е открито в петък
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
адаптирано мляко
Снимка: iStock

Прокуратурата в Париж започна разследване на заразените със салмонела детски млека на световният лидер в производството на млечни продукти „Лакталис” (Lactalis). Това съобщи Франс прес, като се позова на съдебен източник.

Разследването е открито в петък и е за неволно нараняване, поставяне в опасност на живота на други хора, измама, утежнена с опасност за човешкото здраве и неизпълнение на процедура за изтегляне на продукт, опасен за здравето.

Франция изтегля големи количества адаптирани млека заради опасност от салмонелаЗасегнатите количества са "огромни", призна говорител на гигантския производител

В четвъртък „Лакталис” съобщи, че изтегли цялата продукция от детски млека, произведена от февруари в завода в западния френски град Краон, поради наличие на зараза.

Става въпрос за 720 партиди бебешки млека и други продукти във Франция и в чужбина.

БАБХ: Няма данни у нас да са доставени засегнати партиди бебешки храни на „Лакталис“Френските власти забраниха продажбата на мляко за бебета и още няколко бебешки храни, произвеждани от „Лакталис“ за Франция и чуждестранни пазари заради установено наличие на салмонела

Засегнати са редица държави: Алжир, Мароко, Великобритания, Тайван, Румъния, Гърция, Бангладеш, Китай, Перу, Грузия и Пакистан. 

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре