Франция отдава почит на жертвите от трагедията в Ница
Преди три месеца атентатор самоубиец прегази с камион десетки хора
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Почит към жертвите в Ница
Снимка: EPA

Три месеца след атентата в Ница, Франция днес отдава почит на жертвите от трагедията. На 14 юли терорист прегази с камион десетки хора.

При атентата загинаха 86 души, близо 400 са ранените. Възпоменателната церемония днес събира хиляди хора. Сред тях са и близки на жертвите от 19 националности.

Камион се вряза в тълпа в Ница, 84 загиналиИнцидентът е станал по време на празненствата за годишнината от превземането на Бастилията – френския национален празник

Отговорността за атентата беше поета от терористичната организация „Ислямска държава”.

Както всяка година на националния празник, хиляди хора се събират на крайбрежната улица в Ница, за да наблюдават зарята. Има много деца, жители на града и туристи. Малко преди 23 ч. започва ужасът. За по-малко от 2 минути терористът Мохамед Булел прегазва с камион десетки хора, преди да бъде убит от полицията.

Оцелялата Стефани Мартон си спомня, че са играли и танцували на улицата с две от децата, когато е чула писъци и е видяла камиона, който се е насочил право към тях. Тя успяла да избута децата, да скочи в страни и да се спаси. Камионът само закачил крака й и го е изгорил леко.

Днешната церемония припомня трагедията, която разтърси Франция и я подготвя за друг тежък момент. След месец се навършва година от атентата от 13 ноември в Париж.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре