Фетхуллах Гюлен е главен заподозрян и за секс скандал
Обвинението е свързано с публикуването на интимни видео и аудиозаписи на представители на опозицията, включително и на тогавашния лидер на партията Дениз Байкал
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    3
Фетхуллах Гюлен
Снимка: Reuters

Ислямският проповедник Фетхуллах Гюлен, който е обвиняван, че е организирал опита за преврат в Турция, е главен заподозрян и за секс скандал в Турция, съобщи „Хюриет дейли нюз”.

Обвинението е свързано с публикуването на интимни видео и аудиозаписи на представители на опозицията, включително и на тогавашния лидер на партията Дениз Байкал.

Турция започна процедура по лишаването от гражданство на Фетхуллах ГюленПроцедурата засяга 130 души, сред които и мюсюлманският проповедник

Байкал, който беше лидер на Народнорепубликанската партия, беше принуден да подаде оставка от председателския пост през 2010 г., след като в интернет бе разпространен видеозапис, изобличаващ го в извънбрачна връзка с представителка на неговата партия.

Според обвинителния акт видеозаписите са били направени от полицаи, принадлежали към Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО).

Гюлен за събитията в Турция след преврата: Животите на невинни бяха почернениДуховникът обвини Реджеп Ердоган, че провежда "лов на вещици"

Според прокурорите заподозрените са извадили дубликат на ключовете от дома на любовницата на Байкал, поставили са записващи устройства и са направили запис на интимни моменти между двамата.

  • 0
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре