Лидерът на Партията за независимост на Обединеното кралство (UKIP) Найджъл Фараж ще подаде оставка от поста си, ако не бъде избран за депутат на парламентарните избори във Великобритания на 7 май, предаде Франс прес.

В автобиографичната си книга, от която британският в. "Дейли телеграф" публикува всеки ден откъси, Фараж защитава идеята, че партията му няма да поражда доверие у избирателите, ако лидерът ѝ не е избран в парламента и друг вместо него защитава в пленарната зала нейната политика.

Лидерът на UKIP е кандидат за изборите от избирателен окръг Саут Танит, в Югоизточна Англия. В края на февруари допитване на изследователския център "Сървейшън" относно нагласите на избирателите в района на Фараж показва, че той ще спечели 39 процента от гласовете пред кандидатите на лейбъристите (28 процента) и на консерваторите (27%).

В същото време днес британската опозиционна Лейбъристка партия обяви, че няма да състави управляваща коалиция след изборите с Шотландската национална партия, предаде Ройтерс.

Лидерът на лейбъристите Ед Милибанд подчерта, че между двете партии има големи различия и то не само по въпроса за целостта на Обединеното кралство, но и за данъчната политика и справедливото разпределяне на средствата между отделните региони.