В навечерието на годишнината от клането в Сребреница - поредица от дипломатически визити в Сараево.

Там преди 20 години е една от най-опаснитезони. От високите блокове от двете страни на булеварда съседи стрелят срещу съседи.

20 години след края на войната в Босна и Херцеговина, страната все още се опитва да извоюва своето ново място в Европа. В навечерието на 20-та годишнина от клането в Сребреница, поредица от дипломатически визити дават оптимистични послания на страната. Какви са те - в следващия материал.

Сирени от кортежи огласяваха през целия ден Сараево. В навечерието на годишнината от клането в Сребреница в града вече са част от чуждестранните делегации, сред които британсага принцеса Ан и турския премиер Ахмед Давлутооглу.

Днес в Сребреница пристигнаха и останките от идентифицираните днес 136 жертви.

Годишнината от Сребреница е повод Европа отново да погледне и към бъдещето на балканската страна.

20 години след Дейтънското споразумение, сградите в Сараево все още пазят следите от куршумите на война, а политическият живот в мирно време не успява да осигури желаното спокойствие в страната.

Корупцията остава огромен проблем заедно с безработицата.

Страната ще получи повече евро пари и политическа подкрепа. Показа я и германският канцлер Ангела Меркел при първото си посещение в Сараево.

Посланието - Европа иска стабилност в региона и се ангажира да помогне срещу реформи в страните от Западните Балкани.

Утре в мемориалното място в Сребреница ще бъдат погребани новите идентифицирани тленни останки на 136 жертви на клането в Сребреница. Сред чуждестранните гости на траурна церемония ще бъде бившият американски президент Бил Клинтън.

За първи път се очаква да присъства и премиерът на Сърбия Александър Вучич.