Еврокомисията отрича да е спирала български фондове
Комисията е в постоянен контакт с българските власти
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
ек, комисия, еврокомисия
Снимка: iStock

Европейската комисия посочи, че не са спирани финансирания по български европрограми, съобщава БТА.

Проверка е била извършена по фондовете за наука и образование, но докладът от проверката още не е готов и финансирането не е било спирано. Преди ден от образователното министерство обявиха, че са спрени пари по програма "Наука и образование".

ЕК наложи глоба и спиране на плащания по програма „Наука и образование”Санкцията ще бъде покрита от бюджета на МОН

Комисията е в постоянен контакт с българските власти по приложението на оперативните програми, посочи говорител на институцията в отговор на въпроси на пресконференция.

Действително в момента обсъждаме с българските власти оперативната програма, имаше и одитна проверка. Ще обсъдим на двустранна основа черновата на доклада от проверката, добави той.

Проф. Николай Денков: Очакват ни тежки преговори с ЕКИма решения, които могат да станат в рамките на два-три месеца и работата да продължи почти без последици, каза министърът

Когато бъде готов, докладът ще съдържа данни за това какво е установено, заключения и препоръки на ЕК.

Проф. Николай Денков: Кунева не ме чу за еврофондоветеСлужебният министър отдавна предупредил Меглена Кунева за управлението на оперативна програма „Наука и образование”

Съдържанието на доклада може да бъде променено според допълнителната информация, която може да получим от българските власти, заяви говорителят. Попитан дали това означава, че фондове не са били спрени досега, той отговори утвърдително.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре