Еврогрупата е близо до постигането на компромис по въпроса с Гърция, излизането й от Еврозоната не се обсъжда. Това съобщи в Брюксел източник от делегацията на една от страните, цитиран от БГНЕС.

"Министрите бавно, но уверено се доближават до компромис. Всички са настроени да доведат нещата до резултат, нито един от членовете на Еврогрупата не е предлагал да се обсъди възможността за излизане /на Гърция/ от Еврозоната", каза той.

По-рано Ройтерс съобщи, че германският финансов министър Волфганг Шойбле, който е най-критично настроен срещу предложенията на Атина, опроверга съобщенията, че на провеждащата се в Брюксел среща е повдигнал въпроса за временно изключване на Гърция от Еврозоната.

Според европейски източник от Брюксел "Германия обмисляла временно напускане на Гърция от еврозоната за 5 години, ако властите в Атина не подобрят предложенията си за реформи".

Вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг" твърди от своя страна, че германският финансов министър Волфганг Шойбле е поискал "Гърция или да подобри плана за реформи, срещу който да получи спасителна програма, или временно, за пет години, да излезе от еврозоната".