ЕС и Великобритания все още не се разбират по ключови въпроси за брекзит
Един от тях е правата на граждани от ЕС във Великобритания
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Мишел Барние и Дейвид Дейвис, преговори за брекзит
Снимка: Reuters

Главните преговарящи за брекзит са сближили позициите си по дадени теми, но все още не са постигнали консенсус точно при какви условия трябва Великобритания да напусне Европейския съюз.

„Засега няма сближаване на вижданията по въпроса за правата на гражданите, има нужда от повече яснота по въпроса с границата между Ирландия и Северна Ирландия, както и че се очаква уточняване на основата за изчисление на задълженията на Лондон към бюджета на ЕС”, посочва представителят на ЕС Мишел Барние.

ЕС не приема предложението на Лондон за правата на гражданитеСледващата седмица и през август преговарящите ще се срещнат, за да се опитат да постигнат напредък

По думите му е необходимо доизясняване на позицията на Великобритания.

Като приоритет в разговорите, Барние посочи правата на гражданите на ЕС. „Не виждаме друга възможност, освен решенията на Европейския съд да бъдат признати от Лондон”, посочва той.

Представителят на Великобритания Дейвид Дейвис определи разговорите като положителни.

Лондон: ЕС изнудва Великобритания с парите за брекзитСпоред някои информации Брюксел иска от Великобритания 100 млрд. евро като компенсации

„Удовлетворен съм от отбелязания напредък, в много области имаме съгласие. Съгласни сме за нуждата от сигурност на гражданите, на различни мнения сме как да я постигнем”, посочва Дейвис.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре