ЕС и Великобритания призоваха към сдържаност по израелската граница със Сирия
При най-сериозната конфронтация досега в събота бе свален израелски самолет
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    3
Сирия
Снимка: Reuters

Европейската комисия призова воюващите в Сирия лагери и регионалните им съюзници да проявят сдържаност, за да се избегне нова ескалация на насилието в района, предаде Ройтерс.

При най-сериозната конфронтация досега между Израел и подкрепяните от Иран сили в Сирия в събота бе свален израелски самолет с противовъздушен огън.

Сирия
Снимка: Reuters

"Военната ескалация в Сирия, включително събитията на израелската граница през уикенда, е дълбоко обезпокоителна. Това може да доведе до опасно разрастване на конфликта", каза говорителка на ЕК.

"Приканваме сирийските воюващи страни, техните съюзници, както и регионалните играчи, да спазват международните закони, да проявят сдържаност и да избягват действия, които допълнително изострят напрежението и удължават страданията на сирийските цивилни", добави тя и отбеляза, че ЕК следи положението отблизо.

Израел свали ирански дрон, Сирия – израелски изтребителУдарена е база в арабската държава

Великобритания призова Русия да използва влиянието си над властите в Дамаск и подкрепящите ги страни, за да се избягват провокации на сирийско-израелската граница, заяви британското външно министерство, цитирано от ТАСС.

"Призоваваме Русия да използва влиянието си, за да окаже натиск на режима (в Дамаск) и поддръжниците му, за да се избягват провокационни действия и да се поддържа отслабване на напрежението с цел постигане по-широко политическо решение", се казва в изявлението.

  • 0
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре