Ердоган: За Турция няма никакво значение дали преговорите за членство в ЕС ще бъдат прекратени
Според турския президент страната така и не е получила подкрепа от Брюксел
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Реджеп Ердоган
Снимка: Reuters

Eвентуалното решение на Европейския парламент да прекрати преговорите за членство на Турция в Европейския съюз няма никакво значение за страната, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган. 

Реджеп Ердоган защити Доналд Тръмп: Ако наричат някого диктатор, значи е добърЗащо не уважавате резултатите от изборните урни в САЩ, попита турският президент

По думите на Ердоган Турция, за разлика от много страни от Евросъюза, е показвала многократно, че зачита повече европейските ценности. Въпреки това обаче страната така и не е получила конкретна подкрепа от Брюксел.

„Борбата на страната ни за стабилност и бъдеще няма да бъде прекъсната от вдигане и сваляне на ръце. Народът ни показа на света в нощта на 15 юли, че е демократ не само в хубаво време, и че може да рискува живота си за своите права, свободи и чест”, заяви турският президент.

Вчера водещи евродепутати призоваха преговорите за присъединяване на Турция към ЕС да бъдат замразени.

Отношенията между Анкара и Евросъюза се обтегнаха на фона на масовите арести и уволнения в Турция след опита за преврат на 15 юли. Миналата седмица Ердоган даде на Брюксел срок до края на годината да вземе решение за турското еврочленство. В противен случай се закани да подложи въпроса на референдум.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре