Турският президент Реджеп Тайип Ердоган потвърди, че сирийските проправителствени бойци са опитали да влязат в района на Африн в Северна Сирия и са се изтеглили от там, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес. 

Проправителствени сили опитаха да се приближат към Африн, но отстъпиха след артилерийски обстрел, каза Ердоган по време на пресконференция с македонския президент Георге Иванов.  

Ердоган отправи предупреждение да не се предприемат "погрешни стъпки", посочва АП, цитирана от БТА. 

По-рано днес сирийската държавна телевизия показа, че проправителствените сили влизат в района на Африн, за да помогнат на кюрдските бойци в борбата срещу офанзивата на Турция, предприета преди месец.

Ердоган заяви днес още, че се е договорил с руския президент Владимир Путин и с иранския държавен глава Хасан Рохани по въпроса за Африн. Турският президент добави, че терористичните организации ще платят тежка цена за грешките си, информира Ройтерс.

Турската армия обяви на 20 януари началото на операция "Маслинова клонка" в района на сирийския град Африн срещу сирийските кюрдски Сили за защита на народа (СЗН) и Партията на демократичния съюз (ПДС), които Анкара смята за терористични организации.