Реджеп Ердоган заплаши Европа: Ще отворим границите
Нови остри политически реакции в Турция след препоръката на ЕП преговорите със страната да бъдат прекратени
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    27
Реджеп Тайип Ердоган
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши, че ще отвори границите за свободно преминаване на мигрантите към Европа.

Думите му са отговор на вчерашната резолюция на Европейския парламент, с която евродепутатите призоваха да бъдат замразени преговорите за членство на страната.

ЕП призова преговорите за членство с Турция да бъдат замразениРезолюцията на евродепутатите обаче не е задължителна за Европейската комисия

Те гласуваха с голямо мнозинство документа като знак срещу репресиите, които се извършват в страната след опита за преврат.

Турция се сърди на ЕС заради призива за замразяване на преговоритеЛесно било да се говори критично от места, където няма тероризъм

Ердоган пък обвини ЕС, че нарушава обещанията си.

"Ако Европа стигне по-далеч, границите ще бъдат отворени", е заяви турският президент в реч по време на събитие на женски организации.

"Лесно е да се говори така на места, където тероризмът не е стъпил. В момент, когато Турция, която има 1295-километрова граница със Сирия и Ирак, е въвлечена във засилваща се борба срещу тероризма, в Европа се водят лишени от визия и необмислени дебати, вместо да се демонстрира солидарност", изтъкна вчера турският министър за ЕС Йомер Челик.

  • 1
    27
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре