Еманюел Макрон ще търси нов военен министър
Силви Гулар се оттегля заради разследване на фиктивни назначения в партията й
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Еманюел Макрон, министър на икономиката на Франция
Снимка: EPA

Френският министър на въоръжените сили Силви Гулар подаде оставка, предаде "Франс прес".
Тя е изразила желание пред президента Еманюел Макрон да не бъде част от новото правителство.

Гулар се оттегля, за да покаже "добра воля" в предварителното разследване срещу нейната центристка партия Демократично движение (Модем), която е съюзник на Макрон, за фиктивно назначаване на сътрудници в Европейския парламент, пише вестник "Монд".

Тя стана министър на въоръжените сили преди малко повече от един месец, след встъпването в длъжност на новия френски президент.

Еманюел Макрон ще разполага с мнозинство в Националното събраниеНад 57% от французите не гласуваха – исторически рекорд за ниска избирателна активност

Макрон реши да остави извън френското правителство, в което ще бъдат направени промени след парламентарните избори този месец, своя близък помощник Ришар Феран. Бившият социалист бе министър на регионалното развитие. Името на Феран обаче бе замесено в афера за финансови злоупотреби.

Макрон бе избран за президент на Франция с обещание за ново начало в националната политика. Президентските и парламентарните избори в страната преминаха под знака на срива на старите традиционни партии, замесени в скандали.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре