Елена Поптодорова подаде оставка от поста си във Варшава
Поптодорова заявила, че напуска поста си „поради лични причини”
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 14
    2
2111307846.jpg

Бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова е подала оставка от поста, който заема в момента във Варшава – директор на офиса на Американския еврейски комитет за Централна Европа, съобщи Израелската телеграфна агенция.

Преди два дни полски медии съобщиха, че Поптодорова е задържана заради кражба на козметика на летището във Варшава. Първоначално тя обяви, че е станало недоразумение, но по-късно стана ясно, че задържането се е случило три дни след кражбата, когато тя се е върнала на летището.

Задържали Елена Поптодорова 3 дни след изчезването на скъпа козметикаОфициалната информация от полската полиция сериозно се разминава с казаното от дипломата ни

В сряда Американският еврейски комитет изпрати официално изявление до Израелската телеграфна агенция, че оставката на Елена Поптодорова е приета.

Поптодорова заявила, че напуска поста си „поради лични причини“, отбелязват от агенцията.

Гафовете с български дипломати не започват от днесПосланикът ни във Ватикана заминава със сгрешен паспорт, този в Германия арестуван пиян зад волана в Берлин

Израелската агенция цитира и официално изявление на полицията във Варшава по повод случая с кражбата. „Жената призна вината си, върна обратно откраднатите вещи, предаде се доброволно и след това беше освободена“, пише в полицейското изявление.

Бившият външен министър Соломон Паси, който преди 16 години покани Поптодорова в Министерството на външните работи, отрече да има информация за предишни подобни случаи.

Според него тя е постъпила достойно.

„Като гледам стойността на тази кутия, която тя е върнала обратно, тя е далеч под стойността на благотворителните дарения, за които знам, че Елена е правила, макар че тя никога не говори за това. Все пак не е за подценяване, че има и политическа воля зад раздуването на този случай. Погледнете агенцията, която превърна този инцидент в голяма новина, това беше РИА новости“, каза Паси.

  • 14
    2
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре