Елена Поптодорова: Името ми се замесва в дезинформационен международен скандал
Дипломатът заяви, че ще съди всеки, прекрачил границата на етиката
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    6
Елена Поптодорова
Снимка: btvnovinite.bg

В последната седмица името ми е замесено в дезинформационен скандал, за чиято ожесточеност и мащаб се оказах неподготвена, заяви пред БТА Елена Поптодорова по повод на информацията, че е била задържана за кражба на козметика на варшавското летище.

„Преди полет до България по невнимание след внезапен телефонен разговор, свързан с 90-годишната ми майка, у мен, на борда на самолета е останала стока от безмитен магазин. Три дни по-късно при моето обратно кацане във Варшава възстанових стоката, както и платих дължима за деянието си глоба.

Полските летищни власти са знаели моята самоличност часове след като е установена липсата на стоката, имали са и достатъчно информация, че ми предстои обратен полет след дни. При завръщането ми те изрично поискаха от мен да се легитимирам с дипломатическия си паспорт”, обяснява Поптодорова

Задържали Елена Поптодорова 3 дни след изчезването на скъпа козметикаОфициалната информация от полската полиция сериозно се разминава с казаното от дипломата ни

„Последвалата медийна вакханалия в България, която не пожали името ми, стигна до там да ми приписва несъществуващи болести и дори разрови дълбоките лични рани около паметта на детето ми. Отзвукът от нея е налице и в медии в Полша, Русия, Америка, Израел”, посочва още Поптодорова.

Елена Поптодорова: Стана нелеп инцидент, нямам проблем да си купувам козметикатаЕкспосланикът е платила глоба заради излизането от безмитната зона и смята случая за приключен

„Твърдо съм решила да съдя всеки, който прекрачи границите на етиката и допусна разпространението на откровени лъжи за мен и семейството ми”, казва още тя.

Името на Елена Поптодорова – замесено и в друг скандал в магазинСлучаят е отпреди повече от 25 години и е недоразумение

„Моята дейност през последните повече от 40 години е публична. Работила съм цял живот за авторитета и достойнството на България. Заемала съм принципни позиции в интерес на държавата, които са били в разрез с интересите на местни и международни кръгове, които биха искали да имат задкулисно влияние у нас.

В момента се намирам във Варшава, а в края на тази седмица ще бъда в България и ще говоря пред български медии от първо лице”, казва още Поптодорова.

  • 0
    6
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре