Екстремно поведение на пътя! Шофьор на ТИР застраши живота на останалите участници в движението като направи опасен и забранен обратен завой. Грубото нарушение стана на британската магистрала М6 и беше заснето от полицията в Западен Мидланд. 

Зад волана на 40 тонния камион се намира 51 годишният латвиец Леонид Папачин. Той се качва на трилентовата магистрала от погрешното отклонение. Веднага след като прави нарушението, мъжът е задържан от Пътна полиция. Той е осъден на 15 седмици затвор и глоба от 85 паунда. Книжката му е отнета за 18 месеца. Оказва се, че причината за  опасното му поведение е опит да се избегне плащането на пътна такса.

"За съжаление, този тип пътни инциденти стават много често и то точно на входа на магистрала М6, където има пункт за събиране на пътна такса. Шофьорите се опитват да избегнат плащането на таксата за използване на аутобана. В този конкретен случай шофьорът би трябвало незабавно да се свърже с пътна полиция, за да му се помогне да направи маневрата безопасно", обяснява инспекторът от Пътна полиция Джед Уайт.