Експлозии и гъст черен дим в наводнения химически завод в Хюстън
Властите са разпоредили евакуация в радиус миля и половина
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
2111443992.jpg
Снимка: Reuters

Две експлозии са проехтели от наводнения химически завод „Аркема” в Хюстън, Тексас. Местни медии съобщават и за гъст черен дим, който се издига от завода.

По първоначална информация един човек е пострадал – шериф от местното управление, който е вдишал токсични пари. Според други медии има още пострадали, предимно полицаи, които са се оплакали от парене в очите и виене на свят.

Властите са разпоредили евакуация в радиус миля и половина от завода в Кросби, който е един от най-големите в света.

От компанията публикуваха официално съобщение какво точно има в завода. „Горят органични пероксиди, които са изключително запалими. С властите сме на едно мнение, че трябва да ги оставим да изгорят”, поясняват от фирмата.

Органичните пероксиди се използват за направата на различни типове смоли, полиетилени и бои.

Заради наводненията: Химически завод в Тексас е на ръба на аварияВластите наредиха евакуацията на 3-километровата зона около завода за органични пероксиди

В съобщението изрично се посочва, че хората не трябва да нарушават зоната за евакуация, тъй като могат да последват още експлозии.

Заводът, разположен на около 20 мили североизточно от наводнения Хюстън, е залят от огромно количество вода и е без електричество от неделя, съобщиха още от компанията.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре