Единият от тримата заподозрени като извършители на кървавия атентат срещу редакцията на сатиричното издание "Шарли Ебдо" в сряда се е предал на полицията, предаде АФП, позовавайки се на източници, близки до разследването, в нощта срещу четвъртък. 

Хамид Мурад се е предал на органите на реда около полунощ българско време (22:00 часа по Гринуич), след като видял името си да циркулира в социалните медии и новинарските емисии. 

Според по-ранни съобщения Хамид Мурад е на 18 години и е бездомен. В кървавото нападение участвал като шофьор на колата Ситроен С3, с която терористите избягаха от местопрестъплението, след като убиха варварски 12 души - 10 журналисти и двама полицаи, и раниха още толкова. 

Полицията организира масирана акция за издирване на заподозрените, които бяха идентифицирани като братята Саид и Шериф Куаши, съответно на 34 и 32 години, и роденият през 1996 г. Хамид Мурад. 

Нападението срещу "Шарли Ебдо" е най-кървавия терористичен акт във Франция през последните 40 години. Той бе осъден като варварско посегателство срещу свободата на словото и предизвика многохилядни шествия в памет на загиналите под мотото #JeSuisCharlie. 

Президентът Франсоа Оланд обяви четвъртък за ден на траур във Франция.