Единият от лондонските атентатори бил с отказано от Великобритания убежище
Tой успял да остане в ЕС с карта за престой, издадена в Ирландия
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Лондон_сутринта
Снимка: Reuters

На Рашид Редуан - един от тримата нападатели, убили седем души в Лондон - било отказано убежище във Великобритания, но той успял да остане в Европейския съюз с карта за престой, издадена в Ирландия, предаде Ройтерс.

Британската полиция съобщи вчера, че един от тримата нападатели е 30-годишният Редуан - жител на лондонския квартал Баркинг, представял се за мароканец и либиец.

Ясно е кои са двама от лондонските атентатори Това са Хурам Шазад Бут на 27 г. и Рашид Редуан на 30 години

Ирландски медии съобщиха, че до тялото на Редуан е била намерена ирландска карта за самоличност, а ирландският премиер Енда Кени потвърди, че един от нападателите е живял известно време в Ирландия, но не е привлякъл вниманието на правоохранителните органи.

Безстрашен фен на "Милуол" се опълчил на терористите в ЛондонРой Ларнър получил осем прободни рани, но вече е в стабилно състояние

Ирландската компания за радио и телевизия (РТЕ) съобщи, без да цитира източници, че на Редуан е било отказано убежище във Великобритания, но той е получил т.нар. карта за пребиваване на член на семейството на гражданин на ЕС (4 EU FAM), след като през 2012 г. се оженил в Ирландия. Това му дало право да кандидатства за разрешително да остане във Великобритания, след като напуснал Ирландия.

Междуврменно стана ясно, че Италия е подала сигнал до британските власти през 2016 г., че Юсеф Загба може да е подозрителен, заяви днес прокурорът на град Болоня, цитиран от Франс прес.

Третият терорист от Лондон е Юсеф Загба, майка му е италианка, а баща му – мароканец През 2016 г. бил спрян на летището в Болоня, когато се опитал да лети за Сирия

За Загба е било сигнализирано в Лондон като за "потенциално подозрителен", заяви прокурор Джузепе Амато пред "Радио 24", уверявайки, че Италия е направила каквото може, но не е разполагала с доказателства срещу Загба.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре