Един от задържаните за атаката в Петербург: Просто изпълнявах заповеди
По време на изслушването си в съда киргизстанецът Аброр Азимов заяви, че не осъзнавал в какво се забърква
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    4
Аброр Азимов
Снимка: Reuters

Задържаният за атентата в метрото на Санкт Петербург Аброр Азимов отрече да е участвал в организирането на атаката и заяви, че „просто е изпълнявал заповеди”.

По време на днешното си изслушване в съда киргизстанецът заяви, че е правел, това, което му наредят, и не осъзнавал в какво се забърква. 

Руските спецслужби хванали инструктора на атентатора от ПетербургСмята се, че 27-годишният мъж е подготвил терориста за самоубийствената атака в метрото на града

Твърдението му дойде малко след като адвокатът му съобщи пред руски медии, че Азимов е направил пълни самопризнания за подготвянето на атентатите.

Киргизстанецът обаче твърди, че не е пряко замесен с инцидента.

Азимов е деветият арестуван във връзка с атаката между двете метростанции на 3 април, която уби 14 души и рани повече от 50. Според руските служби за сигурност той е организирал атентата и предварително го е „изрепетирал”. 

Лицето на терора в Санкт Петербург – млад киргизстанец (ОБЗОР)Атентаторът е 22-годишният Акбаржон Джалилов

Властите стигнали до Азунив, след като прегледали контактите в телефона на предполагаемия извършител на атентата – 22-годишният киргизстанец Акбаржон Джалило, твърди руският в. „Комерсант”.

  • 0
    4
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре