Искаме да сме първите, които ще свирят отново в "Батаклан". Това заявиха музикантите от американската група “Eagles of Death Metal”,по време на чиито концерт терористи откриха огън по публиката в зала "Батаклан". Пред изданието "Vice", те призоваха музикалните фенове да бъдат единни и да не се спират да се забавляват.

Звуковият инженер Шон Лондон разказа за ужаса от петък 13-ти.

"Хората започнаха да падат по земята. Имаше ранени, убити, бягаха към нас, залягаха зад пулта. Аз стоях прав и гледах към стрелеца. Той се обърна към мен и стреля, но улучи пулта и се разхвърчаха копчета. Тогава залегнах, около мен имаше много кръв. Чувах терориста да крещи "Алах е велик" и тогава разбрах какво се случва", споделя Лондон.

Вокалът Джеси Хюс още не може да се отърси от ужасяващите спомени за хора, които жертват живота си, за да защитят приятелите си. В Батаклан загинаха 90 души.

"Искам да благодаря на всички за това, което правят за нас. Не знам дали някой от нас може да преживее случилото се без тази уникална подкрепа от феновете ни. Чувствам, че сме по-сплотени от всякога", коментира той. .

Мат МакДжънкинс, барабанистът на групата, коментира, че музикантите нямат намерение да се отказват от заниманието си.

"Всеки е добре дошъл, ние ще продължим да свирим всяка вечер. Да виждаме усмихнатите лица в публиката е това, което ни кара да продължим", споделя той.