Джулиан Асандж може да бъде изгонен от посолството на Еквадор
Настоящото правителство намекна, че е недоволно от престоя на Асандж при тях
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 1
    3
Джулиан Асандж
Снимка: Reuters

Възможно е шефът на „Уикилийкс” Джулиан Асандж скоро да бъде изгонен от посолството на Еквадор в Лондон, където се укрива от 2012 г., разкриха еквадорски политици.

Настоящото правителство намекна, че е недоволно от престоя на Асандж при тях, който цели да предотврати неговата естрадиция в Швеция, където трябва да бъде разпитан по дело за сексуално посегателство.

Гийермо Ласо, който се кандидатира за президент на Еквадор, заяви, че ако спечели изборите ще се обърне първо към Асандж и ще го помоли да напусне посолството.

Посолството на Еквадор в Лондон спря интернета на Джулиан АсанджТова стана, след като в „Уикилийкс” бяха публикувани поверителния имейли на Демократическата партия на САЩ

„Гражданите на Еквадор плащат висока цена за нещо, което не е тяхна работа. Ще помолим г-н Асандж да напусне сградата на посолството, като му дадем 30 дневно предизвестие”, поясни Ласо.

Настоящият външен министър на Еквадор определи ситуацията като „извадена от роман на Джон льо Каре”.

„Що се отнася до неговият физически комфорт – направихме всичко по силите си, освен че липсва външно пространство. Нямаме тераса, нямаме градина, тъй че г-н Асандж е прекарал последните 4,5 години на първия етаж в сграда в Лондон, където няма много светлина, особено през зимата”, поясни външният министър Гийом Лонг.

  • 1
    3
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре