Джордж Озбърн: Тереза Мей е „ходещ мъртвец“
Бившият министър на финансите прогнозира оставката ѝ
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Тереза Мей
Снимка: Reuters

Бившият министър на финансите на Великобритания (2010 – 2016 г.) Джордж Озбърн нарече британския премиер Тереза Мей „ходещ мъртвец“, предаде АФП.

„Тереза Мей е ходещ мъртвец. Въпросът е колко дълго ще чака смъртната си присъда“, каза Озбърн в ефира на телевизионния канал на Би Би Си.

Джордж Озбърн
Снимка: Reuters
Ключови съветници на Тереза Мей напускат екипа йКонсерваторите заложиха много на предсрочния вот и по-скоро загубиха

По думите му всичко за Мей може да приключи в средата на следващата седмица, прогнозирайки по този начин нейната оставка.

Тереза Мей
Снимка: Reuters

От своя страна лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин каза днес, че вероятно ще има още едни избори тази година или в началото на 2018 г., след като на вота в четвъртък не бе излъчен категоричен победител.

Експерт: Тези избори са бедствие за Тереза МейСлед предсорчните избори, свикани от нея, консерваторите загубиха мнозинството си в парламента, а преговорите за брекзит изглеждат все по-неясни

Консервативната партия победи, но изгуби парламентарното си мнозинство. Сега консерваторите се опитват да сформират правителство на малцинството, разчитайки на подкрепата на 10 депутати от Демократичната юнионистка партия (ДЮП).

С кого се коалира Тереза Мей?Демократичната юнионистка партия на Северна Ирландия често предизвиква голямо възмущение и неодобрение сред обществото заради спорните им възгледи
Използвани са материали на БТА
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре