Джони Деп оглави класацията на десетте най-надценени актьори в Холивуд за 2016 година, изготвена от списание "Форбс", предадоха световните агенции.

В хитпарада влязоха три от големите продукции, в които участва Деп, като основен критерий бе съотношението между печалбите от тях и полученият от актьора хонорар.

Оказа се, че съотношението между хонорара на Деп и получените приходи е било едно към 2,8. Участието му във филма "Алиса в огледалния свят" се оказал най-големият му провал от финансова гледна точка. При бюджет от 170 милиона долара, лентата е събрала 300 милиона.

На второ място бе класиран Уил Смит със съотношение на хонорара му към печалбите едно едно към пет. Това не е първият случай, в който този актьор попада в класацията на най-надценените. Миналата година той зае пето място в списъка на "Форбс".

На трета позиция с показател едно към шест бе поставен Чанинг Тейтъм с "Пътят на Юпитер".

На последното, 10 място, фигурира Брадли Купър със съотношение едно към 12,8. Най-неизгодните ленти на актьора са били "Джой" с печалба от 101 милиона долара при бюджет от 60 милиона и "Алоха", който не покри разходите си за снимките от 37 милиона.

Сред попадналите в класацията на "Форбс" фигурират имената на комиците Уил Феръл и Адам Сандлър, на актьорите Джордж Клуни и Марк Уолбърг, на Джулия Робъртс и на носителя на тазгодишен "Оскар" Леонардо ди Каприо.