Две международни срещи търсят решение на кризата в Сирия
Те ще се проведат в събота и неделя в Лозана и в Лондон
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Сергей Лавров и Джон Кери
Снимка: EPA

Нова надежда за дипломацията в решаването на сирийския конфликт. Две международни срещи ще търсят решение на ситуацията в Сирия.

Русия, Съединените щати, Саудитска Арабия и Турция ще обсъдят ситуацията в Сирия на среща тази събота в Лозана. Новината съобщи руският министър на външните работи, в интервю за Си Ен Ен, като уточни, че е възможно и Катар да се включи в разговорите.

Според Сергей Лавров това са страните, които имат пряко влияние върху случващото се в Сирия.

От Белия дом очакват преговорите да са фокусирани върху трайното прекратяване на огъня и възстановяването на хуманитарната помощ.

Лавров беше цитиран да казва, че става дума за среща „в тесен формат, по-скоро делова дискусия, а не дебат, подобен на този в Общото събрание на ООН”.

Руската авиация поднови бомбардировките над Алепо (ВИДЕО)При ударите са загинали най-малко 12 души, сред които 4 деца

Маратонът от срещи ще продължи и в неделя в Лондон, където държавният секретар на Съединените щати Джон Кери ще разговаря с външни министри и международни партньори за пространен подход при решаването на конфликта.

САЩ, Русия, вероятно страните от Залива, Турция и европейските сили "ще обсъдят многостранен подход за уреждане на кризата в Сирия, главно чрез трайно прекратяване на насилието и възобновяване на хуманитарната помощ, се казва в комюнике на Държавния департамент.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре