Двама са в болница, 14 са задържани при протест срещу крайни националисти в Бъркли
Около 100 националисти са провокирали мирните протестиращи
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Сблъсъци и арести в Бъркли
Снимка: Reuters

Двама души се озоваха в болница с тежки наранявания, а други 14 бяха задържани от полицията при сблъсъци между леви контрапрорестиращи и крайни националисти в Бъркли, щата Калифорния, в неделя.

Това стана по време на няколкохиляден поход срещу омразата, който беше почернен от побои и агресия. Наложи се полицията да използва сълзотворен газ срещу множество с проанархични облекла, които нахлуха на мирния поход.

Около 4000 души са присъствали на марша, предадоха местните медии. По това време група от около 100 крайни националисти, прескочила оградите около мястото на контрапротеста и започнала да провокира мирните протестиращи. До момента 14 души и от двете страни на сблъсъка са арестувани заради различни престъпления, съобщи полицията.  

Голяма част от десните протестиращи са обвинени за неправомерното покриване на лицата си с маски и използването на лютив спрей. Няколко боя са възникнали на различни места, като по-многобройните контрапротестиращи ругали и ритали малката група националисти.

Полицията в Бъркли постави мерки за сигурност и нови правила малко преди шествието. Те забраниха покриването на лицата и носенето на предмети, които могат да бъдат използвани за насилие или бунт. Акцията беше отговор на планираните десни протести през уикенда, които бяха отменени поради опасения от потенциално насилие.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре