12 станаха жертвите на наводненията на испанския остров Майорка. Придошли води отнеха живота и на двама души във Франция, а в САЩ се борят със щетите, които ураганът „Майкъл” остави след себе си.

Снимка: EPA

Придошли води отнеха живота и на двама души във Франция. Издадени са предупреждения за опасно време в седем департамента, в южната част на страната. Пет автомобила бяха отнесени в морето. Жертвите са двама пътници в една от колите. Пет автомобила бяха отнесени в морето. Жертвите са двама пътници в една от колите. 

 

Една жена загина при проливен дъжд и наводнения на италианския остров Сардиния. Мост се срути при преливане на река, а училищата в голяма част от острова са затворени.В същото време, жертвите на наводненията на испанския остров Майорка вече са 12. Стотици спасители разчистват района на бедствието.

Сред тях и тенис-легендата Рафаел Надал. 

С гумени ботуши и спортно облекло, носителят на 17 титли от Големия шлем бе сред първите, включили се в почистването на наводнен склад на острова. Помагаха му негови приятели и колеги. Затрогващ бе и жеста на Надал да превърне сградата на своята тенис-академия на Майорка във временно убежище за останалите без подслон местни граждани.

„Тъжен ден за Майорка. Нашите най-искрени съболезнования са към семействата на загиналите. Както направихме вчера, днес отгново ще отворим нашата академия за останалите бездомни семейства”, написа Надал в Инстарграм.

Рафа Надал и екипът му лично оборудваха до през нощта една от залите на академията със спални чували, одеала и дюшеци за най-нуждаещите се възрастни и деца.

Снимка: Reuters

В САЩ ураганът „Майкъл” взе две жертви, остави без ток половин милион души.