Два кораба все още издирват безуспешно изчезналата аржентинска подводница
Заради случая беше уволнен командващият на аржентинските Военноморски сили
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Близките на екипажа на изчезналата подводница
Снимка: EPA

Два корабa – британски и аржентински, са изследвали днес със сонарни апарати зоната, където аржентинската подводница "Сан Хуан" изчезна на 15 ноември заедно с 44 души екипаж. Това съобщиха аржентинските военноморски сили, цитирани от Франс прес.

"Британският океанографски кораб "Протектор" и аржентинският военен кораб "Ла Архентина" са в зоната на издирване и са огледали морските дълбини със сонари", се казва в комюникето.

Загубата на подводницата предизвика съдебно разследване за търсене на възможни неправомерни действия, за да бъде установено кой е отговорен.

Пропадна още една надежда за изчезналата аржентинска подводница Неясното сонарно изображение на обект в дълбините на южния Атлантически океан се оказа потънал риболовен кораб

Уволнени бяха няколко висши офицери, сред които командващия на Военноморските сили Марсело Едуардо Иполито Срур.

Аржентинските ВМС изгубиха всякаква надежда да открият оцелели и са се съсредоточили към издирването на плавателния съд, който беше изпратил сигнал, че се е справил с повреда на батериите по време на последната си връзка с базата.

Анализите на "хидроакустичната аномалия", засечена в района, където се е намирала аржентинската подводница "Сан Хуан" в деня на изчезването си, е с характеристиките на експлозия, съобщи аржентинският военноморски флот.

(БТА)

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре