Драматични промени в ръководството на крайнодясната "Алтернатива за Германия"
Лидерът на партията Фрауке Петри изненадващо я напусна
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Фрауке Петри
Снимка: Reuters

Драматични промени в ръководството на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия". Само ден след историческия си успех да влязат в Бундестага, нейният лидер Фрауке Петри изненадващо я напусна.

Германия е на прага на тройна коалиция (ОБЗОР)За Ангела Меркел остават вариантите да се коалира със „Зелените” и с Партията на свободните демократи

"Може да бъдете сигурни, че ще остана активно в политиката. Моята политическа цел е да осъществя консервативни промени и в следващия парламент през 2021 година", заяви тя.

Петри още вчера заяви, че няма да влезе в парламента като депутат, а днес се отрече напълно от основаната от нея през 2013 година политическа формация. Водачът на партийната листа в Бундестага Александер Гауланд обеща партията да смекчи реториката си, тъй като вече носи по-голяма отговорност пред избирателите.

Ангела Меркел: Ще остана канцлер на Германия още един пълен мандатКато най-вероятен сценарий за управлението на страната се очертава коалицията „Ямайка”

След изборите "Алтернатива за Германия" стана третата политическа сила във Федералната република. Втората – социалдемократите, остават в опозиция и заради лошия изборен резултат ще сменят лидера на парламентарната си фракция.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре