Доналд Тръмп втвърди тона срещу КНДР в Япония
Ядрената програма на КНДР е заплаха за цивилизования свят, каза той
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 4
    1
Тръмп в Япония
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който е на официално посещение в Япония, увери, че Вашингтон няма повече да търпи провокационните действия на Северна Корея, съобщиха световните агенции.

"Осъществяване на забранени ядрени опити, пускове на ракети, които прелитат над Япония, застрашавайки сигурността на мирното население - САЩ повече няма да търпят подобно поведение от Северна Корея", заяви Тръмп на обща пресконференция с японския премиер Шиндзо Абе.

Американският лидер подчерта за пореден път, че в момента се разглеждат всички варианти за решаване на севернокорейския проблем.

Доналд Тръмп: Искам помощта на Путин за Северна КореяАмериканският президент се чудел защо Япония не сваля севернокорейските ракети

Ядрената програма на КНДР е заплаха за цивилизования свят, каза той. "Някои казват, че риториката ми е силна, но вижте какво се случи със слаба риторика през последните 25 години."

Япония подкрепя политиката на Доналд Тръмп спрямо Северна Корея, заяви Шиндзо Абе. По думите му те двамата с американския президент са стигнали до единно мнение, че е възможно военно решение на проблема с КНДР.

Страни от НАТО са в обхвата на севернокорейските ракетиГенералният секретар добави, че е необходимо да се оказва натиск над Пхенян, включително чрез строго спазване на икономическите санкции

По време на преговорите си в Токио по-рано днес лидерите на двете страни "успяха да демонстрират пред целия свят, че японско-американският алианс е непобедим", изтъкна Абе. Според него сега не е моментът за диалог с КНДР.

"Необходим е максимален натиск върху Северна Корея", заяви японският премиер. Той съобщи, че Япония ще разшири едностранните си санкции срещу КНДР "с цел да се реши проблема с ракетната и ядрената й програма, също и въпроса с отвлечените японски граждани".

КНДР строи нова подводница, която ще може да носи балистични ракетиТова пише южнокорейски вестник, позовавайки се на разузнаването на САЩ

Токио ще замрази от утре сметките на 35 частни лица и организации, уточни Абе и добави, че Япония ще продължи тясно да сътрудничи по севернокорейския проблем със САЩ и Южна Корея. 

  • 4
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре