Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп ще продължи да бъде активен в социалните мрежи и след като влезе в Белия дом. Това стана ясно от неговите думи по време на първото му телевизионно интервю след изборите.

„Наистина вярвам, че огромната ми сила във „Фейсбук”, „Туитър”, „Инстаграм” и пр. ми помогнаха да спечеля тази надпревара, в която опонентите ми похарчиха много повече пари от мен. И аз спечелих. Мисля, че социалните мрежи имат много повече сила от парите, които те похарчиха”, коментира милиардерът в студиото на предаването „60 минути” по Си Би Ес.

Тръмп е известен със своите гневни изблици в социалните мрежи.

Практически няма политическо изказване, репортаж или събитие в САЩ и по света, което да го засяга под някаква форма и той да не го коментира. Именно от своя „Туитър” акаунт бъдещият държавен глава преди дни нарече протестиращите срещу избирането му „платени”… за да заяви часове след това, че е доволен от силната емоция, която са показали хилядите граждани.

Пред Си Би Ес той обеща да бъде по-сдържан в коментарите си като президент на САЩ.

Тръмп обяви, че посланията му достигат до 28 млн. последователи във „Фейсбук”, „Туитър” и „Инстаграм”.

Кампанията му разчиташе в много голяма степен на социалните сайтове, като една от причините вероятно е и че, както сам отбелязва, неговият бюджет за предизборната кампания беше значително по-скромен от този на Хилари Клинтън.

Докато тя успя да привлече някои от ключовите дарители на Демократическата партия зад себе си, най-богатите републиканци в голямата си част или не очакваха, че Тръмп ще спечели, или смятаха, че той е достатъчно богат, за да се самофинансира.

„Това е страхотно средство за общуване. (…) Мисля, че вчера добавих 100 000 души. Не бих казал, че го обичам, но то помага думата ми да се чува. Когато излъчите неверен или неточен репортаж или пък го излъчи някоя друга телевизионна верига, защото Си Би Ес никога не би направила такова нещо, нали... Тогава аз имам метод да отвърна на удара”, обясни Доналд Тръмп в интервюто, чиято пълна версия ще бъде излъчена тази вечер американско време.