Доналд Тръмп се извини за оскърбителни изказвания за жените
„Казах тези думи, не бях прав и се извинявам", заявява кандидат-президентът във видеоизявление
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Доналд Тръмп
Снимка: Reuters

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ – Доналд Тръмп, се извини за оскърбителни изказвания за жените, направени преди години, предадоха световните агенции.

Вчера вестник „Вашингтон пост“ разпространи видеозапис, правен през 2005 г., в който при частен разговор с известния телевизионен водещ Били Буш край снимачната площадка на сериал, в който Тръмп има епизодична роля, милиардерът с нецензурни изказвания описва как е целувал, опипвал и се опитвал да склони за секс омъжена жена, чието име не се споменава.

„Казах тези думи, не бях прав и се извинявам", заявява кандидат-президентът в разпространеното днес изявление.

Всички, които ме познават, знаят, че тези думи не отразяват моята същност, каза още Тръмп, обещавайки в бъдеще да бъде „по-добър човек“.

Той определи разпространяването на видеозаписа като „нищо повече от разсейване от важните неща, които предстоят“.

Все пак Тръмп използва случая да нападне опонента си в надпреварата за Белия дом, отбелязвайки, че президентът Бил Клинтън „действително е злоупотребявал с жените“, а съпругата му Хилари е „тормозила, атакувала, посрамвала и сплашвала неговите жертви“.

Републиканският кандидат за президент направи и други скандални изказвания, според които хора от службите за граничен контрол са получили указания да разрешават на имигранти да влизат нелегално в САЩ, за да могат да гласуват на изборите през ноември, предадоха АП и Ройтерс.

Тръмп не подкрепи обвинението си с конкретни факти.

Той също така неведнъж изрази сериозни опасения, че изборите ще бъдат фалшифицирани, за да може той да загуби.

За да бъде регистриран да гласува, всеки избирател в САЩ трябва да представи доказателство за американско гражданство – документ, който нелегалните имигранти няма как да имат, освен ако той не е получен незаконно, отбелязва Ройтерс, поставяйки под съмнение твърденията на Тръмп.

Същевременно общинските съветници в Чикаго възнегодуваха срещу начина, по който милиардерът описа техния град и поискаха да махнат табелата с името му „Тръмп плаза“ пред неговия небостъргач в Чикаго, предаде Франс прес.

На първия кандидат-президентски дебат Тръмп напомни за жертвите на огнестрелно оръжие, които дава Чикаго всяка година и зададе въпроса: „Къде се случва това? Дали в страна, раздирана от война? А какво правят там?“.

Използвани са материали на БТА
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре