Доналд Тръмп: САЩ са ангажирани с японската сигурност
Тръмп даде съвместна пресконференция с японския премиер Шиндзо Абе
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 6
    1
Доналд Тръмп
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви на съвместната си пресконференция с японския премиер Шиндзо Абе, че Вашингтон е ангажиран със сигурността на Япония, а връзките между двете страни са „много, много дълбоки”.

Американският държавен глава посочи, че търговията с Япония трябва да е „свободна, справедлива и взаимноизгодна”.

Премиерът Абе заяви, че Токио и Вашингтон трябва да поемат „лидерска” роля в създаването на справедлив пазар, основан на правила”.

Президентът Тръмп каза също, че дава „много висок приоритет на защитата от ракетни и ядрени заплахи”, идващи от КНДР.

Доналд Тръмп
Снимка: Reuters

Държавният глава на САЩ прие в Белия дом японския премиер Шиндзо Абе с топла прегръдка, съобщи Асошиейтед прес. Тръмп поздрави Абе, след като той пристигна в черен седан, на портите на Западното крило. Двамата се прегърнаха, преди да влязат заедно в сградата.

Преди това Абе беше в американската търговска камара, където обърна внимание, че повечето от японските коли, карани по американските магистрали, са произведени в САЩ от американски работници. Тръмп разкритикува неотдавна "Тойота Мотър корп." за това, че планира да построи завод за сглобяване на автомобили в Мексико и се оплака, че японските потребители не купуват достатъчно произведени в САЩ коли.

Абе каза, че за него е чест да се срещне с Тръмп по-малко от месец след неговото встъпване в длъжност като израз на "непоклатимия съюз" между двете страни, посочи АП.

  • 6
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре