Доналд Тръмп отрече да е сменял позицията си за стената с Мексико
Мексико ще плати за нея - пряко или непряко, каза той
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 8
    0
Граница между САЩ и Мексико
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че позициите му по изграждането на предложената от самия него стена по южната граница не се е променяла и че Мексико ще плати за нея - пряко или непряко.

"Стената си е Стената, не се е променяла или развивала от първия ден, в който я замислих", заяви Тръмп в серия туитове тази сутрин. Тя ще бъде платена, пряко, непряко или чрез дългосрочни плащания от Мексико, което има абсурдният търговски излишък от 71 милиарда долара със САЩ".

"Стената за 20 милиарда долара е "дребна сума" в сравнение с това, което Мексико печели от САЩ", добави Тръмп, подчертавайки, че "НАФТА е лоша шега!"

САЩ издигнаха осем прототипа на бетонната стена по границата с МексикоТе са високи между 6 и 9 метра и са построени в Сан Диего, щата Калифорния

Представители на Демократическата партия, които се срещнаха вчера с началника на канцеларията на Тръмп Джон Кели заявиха, че според него има райони от границата, където не е необходима стена, а Тръмп не знаел това, когато правел предизборните си обещания.

Стената между САЩ и Мексико ще е двойно по-скъпа от обещанотоВместо 12 млрд., тя ще глътне 21,6 млрд. долара, сочи вътрешен доклад

Сега президентът написа в Туитър, че част от стената няма да бъде плътна и че "никога не е имало планове тя да се строи в райони, където има природна защита като планини, пустини или опасни реки или води".

  • 8
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре