Доналд Тръмп обвинява бившия шеф на ФБР в малодушие
Изтичането на информация, извършено от Коми, ще има много по-голямо значение, отколкото можем да си представим, каза Тръмп
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Доналд Тръмп
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини днес бившия ръководител на ФБР Джеймс Коми в малодушие, защото е предал на пресата компрометиращи бележки за частните им срещи, разкриващи, че американският президент е поискал от него да се откаже от част от разследването по руската афера, предаде Франс прес.

"Мисля, че изтичането на информация, извършено от Джеймс Коми, ще има много по-голямо значение, отколкото можем да си представим. Напълно незаконно? Много "малодушно"", написа Доналд Тръмп в съобщение в Туитър, отварящо възможност за множество интерпретации.

Американският президент обвини Коми в лъжа в петък, ден след изслушването пред Сената на бившия ръководител на ФБР, внезапно уволнен от Тръмп на 9 май.

Новият „Уотъргейт” се разраства: Ще има ли импийчмънт на Доналд Тръмп?Вчера пред сената Джеймс Коми обяви, че е бил отстранен, за да се прекрати разследването за евентуална руска намеса в изборната победа на Тръмп.

На това изслушване бившият първи полицай на САЩ заяви под клетва, че президентът е поискал от него да се откаже от част от разследването за възможни руски вмешателства по отношение на генерал Майкъл Флин, бивш съветник на Тръмп по националната сигурност.

Личният адвокат на президента заплаши с преследване Джеймс Коми.

Подобно на самия Тръмп в днешното си съобщение, негови приближени също бързо обвиниха бившия шеф на ФБР в малодушие, защото е използвал свой приятел за разпространяването на записките.

Разследващата комисия поиска от Джеймс Коми записките от разговорите му с Доналд ТръмпПрезидентът обяви, че е готов да разкаже под клетва своята версия за разговорите с уволнения шеф на ФБР

"Дал е бележките си на преподавател по право (от Колумбийския университет), защото не е могъл да действа като мъж и да ги даде директно на медиите", изтъкна в петък първият директор на кампанията на Доналд Тръмп, Кори Левандовски.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре