Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви днес пред вестник "Уолстрийт джърнъл", че обмисля да запази части от здравната реформа, извършена от сегашния държавен глава Барак Обама, предаде Ройтерс.

В първото си интервю, откакто спечели президентските избори във вторник, Тръмп обясни, че важна причина за промяната в позицията му за пълно отменяне на Закона за достъпно здравеопазване е била вчерашната му среща в Белия дом с Обама. Президентът демократ предложил на своя наследник, избран като кандидат на републиканците, да запази части от нормативния акт.

"Казах (на Обама), че ще прегледам предложенията му, и от уважение към него ще направя това", заяви Тръмп пред "Уолстрийт джърнъл".

Бъдещият президент на САЩ, който ще встъпи в длъжност през януари, каза още, че възнамерява да запази работни места в страната, като евентуално наложи мита на стоките, произведени от американски компании, прехвърлили дейността си в чужбина.

Тръмп призна, че не е мислил много по предложението, което направи по време на предизборната кампания, да назначи специален прокурор, който да разследва неговия основен опонент на изборите, демократката Хилари Клинтън.