Доналд Тръмп направи първите си назначения
Сенаторът Джеф Сешънс ще бъде главен прокурор и ще оглави Министерството на правосъдието
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    2
Доналд Тръмп
Снимка: Reuters

Новоизбраният президент Доналд Тръмп назначи първите трима държавници в своето управление. Сенаторът Джеф Сешънс ще бъде главен прокурор и ще оглави Министерството на правосъдието, конгресменът Майк Помпео ще заеме поста директор на ЦРУ, а генералът в оставка Майкъл Флин  ще стане президентски съветник по въпросите на националната сигурност.

Още назначения на Доналд Тръмп на хоризонтаГенерал в оставка и основател на инвестиционен фонд вероятно ще станат част от президентския му екип

И тримата са приели предложените от Тръмп постове, заявиха официални представители от администрацията на републиканеца.

Джеф Сешънс

69-годишният Сешънс, който е сенатор вече четири мандата, е изявен поддръжник и един от най-ревностните защитници на политиките на Тръмп.

Новият шеф на разузнаването, 52-годишният Майкъл Помпео, пък е известен с критчната си позиция по споразумението за ядрената програма на Иран, сключено по време на мандата на Барак Обама.

Майкъл Флин
Снимка: Reuters

За избрания съветник по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин по-рано днес информационният портал „Яху нюз” написа, че той е имал достъп до секретна информация, докато е бил шеф на частна консултантска фирма, оказваща „различна разузнавателна поддръжка” на чуждестранни клиенти. Не е ясно дали съвместяването на двете дейности е в нарушение на закона, но порталът намеква, че това би могло да създаде проблеми на Флин при утвърждаването на кандидатурата му.

  • 2
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре