Доналд Тръмп: Компютрите не могат да пазят тайни, аз разбирам от хакерство
Новоизбраният държавен глава на САЩ оспорва тезата на досегашната американска администрация за намеса на руски хакери в процеса по избирането му
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 11
    8
Доналд Тръмп
Снимка: bTV

Няма сигурни компютри, коментира новоизбраният американски президент Доналд Тръмп, който се похвали и че разбира от хакерство.  

„Ако имате да съобщите нещо наистина важно, напишете го и го изпратете по куриер, по старомодния начин”, каза Тръмп пред репортери по време на новогодишно парти в своя клуб в Мар а Лаго във Флорида, където той е на коледна ваканция.

Въпреки това на неговата администрация ще се наложи да използва компютрите за всякакви нужди – от всекидневното планиране до международните отношения, коментира Асошиейтед прес. Самият Тръмп рядко използва електронна поща, но често пише в „Туитър”, отбелязва АП.

Новоизбраният държавен глава неведнъж отхвърли обвиненията на американските разузнавателни служби, че Русия се е опитала да повлияе върху резултата от американските президентски избори чрез кибератаки.

САЩ гонят 35 руски дипломати от Вашингтон и Сан ФранцискоДаден им е срок от 72 часа да напуснат страната

След като президентът Обама обяви по този повод санкции срещу Москва, Тръмп каза, че ще се срещне със служители от разузнаването идната седмица, за да научи повече за техните обвинения срещу Русия.

В същото време той изтъкна някои провали на разузнаването, като например твърденията за наличие на оръжия за масово унищожение в Ирак, станали повод за американското нахлуване там, като се обяви за експерт в тази сфера.

Аз разбирам много от хакерство. Хакерските атаки са нещо твърде трудно доказуемо, така че е възможно в случая злосторникът да е бил някой друг”, каза Тръмп.

После многозначително добави, че знае и „неща, които други хора не знаят, и те не могат да бъдат сигурни каква е ситуацията”.

Владимир Путин: Русия очаква подобряване на връзките със САЩ след избора на ТръмпЩе видим каква ще е обстановката в страната и света, заяви президентът
Използвани са материали на БТА
  • 11
    8
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре