Доналд Тръмп избра втора жена в екипа си
58-годишната Елизабет (Бетси) ДиВос ще бъде министър на образованието
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Доналд Тръмп

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп избра Елизабет (Бетси) ДиВос за министър на образованието, предаде Асошиейтед прес.

Това е втората жена, избрана досега от Тръмп за неговата нова администрация, след като по-рано днес той избра губернаторката на щата Южна Каролина Ники Хейли за постоянен представител на САЩ в ООН. И двете номинации се нуждаят от одобрението на Сената.

Доналд Тръмп избра Ники Хейли за посланик на САЩ в ООНГубернаторката на щата Южна Каролина изявено критикуваше Тръмп по време на предизборната му кампания

Бетси ДиВос е завършила бизнесадминистрация и политически науки. Тя е донор на републиканците от щата Мичиган и ръководителка на група, защитаваща определени позиции в областта на образованието, така наречената Американска федерация за децата. ДиВос е известна с подкрепата си за идеята за така наречените чартърни училища - учебни заведения, които се финансират от държавата, но са частна собственост и имат свободата сами да определят начина на обучение, съдържанието на програмата, квалификацията на учителите и педагозите.

Петдесет и осем годишната ДиВос е бивша председателка на Републиканската партия за щата Мичиган. Съпругът й Дик е наследник на богатството на компанията за директна търговия на широка палитра от продукти Амуей. Самата ДиВос понастоящем е ръководител на инвестиционната компания Уиндкуест груп.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре