Доналд Тръмп избра Ники Хейли за посланик на САЩ в ООН
Губернаторката на щата Южна Каролина изявено критикуваше Тръмп по време на предизборната му кампания
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Губернатор Ники Хейли
Снимка: Reuters

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп избра губернаторката на щата Южна Каролина Ники Хейли за посланик на Съединените щати в ООН, заяви днес преходният му екип.

„Губернатор Хейли се е доказала като човек, който може да обединява хората, независимо от техния произход или партийна принадлежност, за да постига напредък по важни политики за подобряването на своя щат и нашата страна”, коментира Тръмп в изявлението, с което обяви нейното назначение. Според него тя би била „вликолепен лидер”, който да представя САЩ на световната сцена.

Доналд Тръмп направи първите си назначенияСенаторът Джеф Сешънс ще бъде главен прокурор и ще оглави Министерството на правосъдието

44-годишната републиканка е дъщеря на индийски имигранти и е виден застъпник за толерантност. Именно заради това тя изявено критикуваше Доналд Тръмп по време на предизборната му кампания заради острите му изказвания по въпроса за незаконните имигранти.

Губернаторката няма голям опит във външната политика. Опитът ѝ включва преговори с международни компании, които искат да развиват дейност в Южна Каролина, твърдят американски медии. Като губернатор тя е ръководила няколко търговски мисии в чужбина.

Доналд Тръмп предложи Найджъл Фараж да бъде назначен за посланик във ВашингтонБританското правителство обаче попари намеренията на двамата съидейници

Хейли заяви, че приема да бъде посланик на САЩ в ООН при управлението на Тръмп, но ще остане губернатор на Южна Каролина, докато кандидатурата ѝ бъде одобрена от американския Сенат.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре