Доналд Тръмп иронизира глобалното затопляне, докато в части на САЩ е -40 градуса
Туитът предизвика лавина от реакции на интернет потребители и учени
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 9
    12
Доналд Тръмп
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп иронизира глобалното затопляне, в момент когато северните и източните части на страната са обхванати от изключително студена вълна, с температури до минус 40 градуса по Целзий, съобщиха световните медии.

"По източното крайбрежие новогодишната нощ може да стане НАЙ-СТУДЕНАТА в историята", написа Тръмп в „Туитър”. "Навярно бихме могли да използваме малко от това добро старо глобално затопляне. За да се предпази от него нашата страна, но не и никоя друга страна, се готвеше да плати ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ. Обличайте се топло!", добави президентът, който е в имението си Мар-а-Лаго във Флорида, където прекарва празниците.

Тръмп неколкократно е изразявал скептичното си отношение към климатичните промени, наричайки глобалното затопляне "измама", създадена от китайците, за да навредят на американската индустрия.

Туитът на Тръмп предизвика лавина от реакции на интернет потребители и учени, които се опитаха да обяснят на американския президент какво представляват климатичните промени.

Рекордни снеговалежи парализираха САЩ, Япония и ВеликобританияБездомник е починал от студ чакайки на автобусна спирка в Охайо

"Климатичните промени са нещо много реално, дори да е студено навън пред "Тръмп тауър" в момента", отговори директорът на Академията на науките в Калифорния Джон Фоули. "По същия начин, винаги има глад по света, макар че вие сте хапнали един Биг Мак", добави той.

"През 2017 година имаше приблизително три рекордни жеги в Съединените щати за всяко рекордно застудяване", написа депутатът демократ от щата Вашингтон Прамила Джейпал. "Времето не е същото нещо като климата. Президентът би трябвало да може да разбира това. Не е трудно", добави тя.

Според Световната метеорологична организация (СМО) към ООН 2017 г. се очаква да бъде най-топлата година, регистрирана някога по цялата планета, отбелязва Франс прес.

По материали на БТА
  • 9
    12
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре