Доц. Атанас Семов: ЕС не смее да каже, че в Турция липсва елементарна демокрация
Според него петте сценария за развитието на Европа, предложени от Юнкер, са нереалистични
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    0
доц. Атанас Семов
Снимка: btvnovinite.bg

Европа в момента ври и кипи, защото дълго време не смееше да каже, че това, което се случва в Турция през последната една година, не съвпада с представата за елементарна демокрация. Това заяви доц. Атанас Семов, който от вчера е член на правния съвет на Румен Радев, в студиото на „Лице в лице”.

Жан-Клод Юнкер: Не ЕС иска да се присъедини към Турция, а обратнотоАко някой вижда фашизъм в Холандия, е изгубил връзка с действителността, коментира пък председателят на Европейския съвет Доналд Туск

По думите му България, както и останалите държави от Съюза, така и не са се осмелили да заявят категорично, че намесата на Турция във вътрешните работи на някои държави е недопустимо.

„Брюкселската склонност към затваряне на очите и към подминаване на някои от големите теми вреди на самия Брюксел”, твърди доц. Семов.

В Холандия вече се говори за коалиция след победата на РютеОбратът в битката му с Вилдерс дойде през последните дни

Според него е крайно време Евросъюзът да говори открито и честно за общите ценности, защото именно това е довело до решението за брекзит, за добрия резултат на Герт Вилдерс на изборите в Холандия и за високия резултат, който вероятно ще покаже Марин льо Пен, на тези във Франция.

Петте сценария за бъдещето на ЕС, предложени от Жан-Клод Юнкер, и страховете около тях са силно пресилени, твърди доц. Семов. По думите му те не са реалистични и са само „пет различни обиколки около един и същи въпрос”.

Вижте повече във видеото:

  • 3
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре