Дни преди изборите във Франция всички сценарии са възможни
Разликата между четиримата фаворити е в рамките на статистическата грешка
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Франция - избори
Снимка: БГНЕС

Пет дни преди първия тур на президентските избори във Франция всички сценарии остават възможни. Разликата между четиримата фаворити е в рамките на статистическата грешка.

Вчера крайнодясната Марин льо Пен изостави умерения тон, като очевидно се завръща към твърдия си електорат. Пред свои поддръжници лидерката на Националния фронт пледира за мораториум на имиграцията, дори на легалната.

Льо Пен
Снимка: Reuters

„Всеки ден стотици нови мигранти пристигат тук, за да живеят, както живеят у дома си. Имиграцията не е шанс за Франция, тя е трагедия за Франция“, каза Льо Пен.

Различно изглеждаше настроението на митинга на проевропееца Еманюел Макрон. Над 20 хил. души се държаха и реагираха по-скоро като на концерт, отколкото на политическа акция. Преднината на Макрон е минимална, грешна стъпка в последните дни може да се окаже фатална.

Макрон
Снимка: Reuters

„Поемам ангажимент пред вас, които сте туптящото сърце на Франция. Ще върнем на Франция нейния оптимизъм и вяра в бъдещето“, заяви той.

Крайнолевият Жан-Люк Меланшон пък избра за сцена кораб. Пътувайки по Сена, той успя да демонстрира впечатляваща популярност и припомни скептицизма си към Европа.

Като прибавим и републиканеца Фийон, общо четирима кандидати имат шансове за президентския пост, при това – реални, защото разликите са минимални. Двама от тях са против Европа. А милиони французи все още не са направили избора си.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре